Baner

10. 03. 2022.

Nešto više od dva tjedna dijeli nas od 27. Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u elektroničkom pikadu, koje će se održavati 26. i 27. ožujka u hotelu Frankopan u Dugoj Resi. Natjecanje će se još jednom održati u hotelu Frankopan. Ne slučajno na istom mjestu kao i prethodna dva prvenstva Hrvatske, jer uvjeti koje pikadisti imaju u hotelu Frankopan gotovo su idealni.

U SUBOTU PH U CRICKETU I PAROVIMA

Dvodnevni događaj u Dugoj Resi starta u subotu 26. ožujka u 10:00 sati, kada će započeti Prvenstvo Hrvatske u disciplini Cricket za seniorke i seniore, uz napomenu da prijave traju do 9:30 sati. Pravo nastupa u ovoj disciplini imaju svi igrači koji su uredno registrirani pri HPS-u u sezoni 2021/2022. Naglašavamo da za Cricket ne postoji uvjet o nastupu na barem jednom mastersu ove sezone, jer on vrijedi samo za dodatne kvalifikacije za disciplinu 501 xx koje se igraju kasnije tog dana.

U 11:00 sati započinje PH za juniore, a na njemu također pravo nastupa imaju svi igrači koji su registrirani za ovu sezonu.

Za 14:00 sati je predviđeno službeno otvorenje Prvenstva Hrvatske, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika u disciplinama Cricket i juniori te podjela priznanja za ukupne pobjednike Masters serije po kategorijama za sezonu 2021./2022. Podsjetimo da su ukupni pobjednici Masters serije Marina Letica u konkurenciji seniorki, Neven Rešetar (1. kat.), Marko Janjić (2. kat.) i Domagoj Talan (3. kat.) kod seniora. U konkurenciji juniora najbolja je bila Lucija Kodrić.

Odmah po završetku podjele nagrada započeti će dodatne kvalifikacije za Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u disciplini 501 xx po kategorijama. Samo za ovaj turnir vrijedi uvjet da pravo nastupa imaju samo igrači koji su nastupili na barem jednom turniru iz Masters serije HPS-a u protekloj sezoni.

Po završetku dodatnih kvalifikacija će uslijediti posljednja disciplina dana, Prvenstvo Hrvatske u disciplini parova, a pravo nastupa imaju svi registrirani igrači.

Također treba podsjetiti da se za Cricket, parove i juniore ne plaća kotizacija jer je riječ o prvenstvu Hrvatske u tim disciplinama, dok se za dodatne kvalifikacije plaća normalna kotizacija (80,00 kn) kao i na HPS mastersima te se u skladu s tim za kvalifikacije dijele i novčane nagrade.

U nedjelju u 10:00 sati započinje završnica Pojedinačnog PH u seniorskoj konkurenciji (disciplina 501 DO/MO/SO). Prva faza u kojoj se igra u skupinama bi trebala okončati do 12:15 sati, nakon toga će uslijediti kratka pauza za ručak. Druga faza natjecanja koja započinje u 13:00 sati je eliminacijska i to kod seniora na Listi 16, odnosno kod seniorki na Listi 8. Napominjeno da je eliminacijska faza po jednostrukom nokaut sustavu, dakle nema lijeve strane. Po završetku finalnih mečeva u svim kategorijama će uslijediti ceremonija proglašenja pobjednika i podjele nagrada te zatvaranje prvenstva.

Napomena: Obavještavaju se svi natjecatelji i natjecateljice koji su osigurali izravan nastup na Pojedinačnom PH u disciplini 501 xx da su obvezni u slučaju spriječenosti sudjelovanja na prvenstvu poslati obavijest o otkazu u ured HPS-a na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U protivnom se izlažu riziku da HPS protiv njih poduzme mjere koje su propisane Stegovno - natjecateljskim pravilnicima HPS-a.

 

U nastavku slijedi popis trenutnih rezervi koje će upasti u slučaju ako netko otkaže nastup do početka dodatnih kvalifikacija:

Seniorke
1. rezerva: Nađa Serdarević
2. rezerva: Katarina Rešetar

Seniori 1. kategorija
1. rezerva: Zvonko Antunović
2. rezerva: Zvonko Čerina

Seniori 2. kategorija
1. rezerva: Zvonimir Somogji
2. rezerva: Mario Habulan

Seniori 3. kategorija
1. rezerva: Bože Bagarić
2. rezerva: Davor Mikan

Posljednji rok za registraciju igrača koji žele nastupiti na Pojedinačnom PH, a još se nisu registrirali za sezonu 2021/2022, je srijeda 23.  ožujka, do 17:00 sati do kada u ured HPS-a mora stići potrebna dokumentacija za registracijiu ( Popunjen Zahtjev za registraciju, kopija osobne i dokaz o uplati 75,00 kn za registraciju igrača). Isto tako obaviještavamo sve natjecatelje koji će se natjecati na pojedinačnom PH da ako nisu da do 17.00 sati 24.03. u ured HPS-a dostave pravovaljano liječničko uvjerenje izdano od ovlaštene liječničke ustanove a sukladno članku 71. Zakona o sportu ili se u protivnom neće moći natjecati.

Kako i dalje vrijede mjere propisane od strane stožera Civilne zaštite RH vezano za pandemiju koronavirusa, svi natjecatelji bit će obavezni pri dolasku na turnir predočiti Covid potvrdu ili negativan Covid test ne stariji od 48 sati. 

Pravilnik o odijevanju – duge tamne hlače i tamne cipele

Na Pojedinačnom PH u Dugoj Resi će se primjenjivati odredbe Pravilnika o odijevanju za pojedinačno PH, tzv. Dress Code koji je na snazi već devetu sezonu. Molimo sve igrače da pažljivo pročitaju Pravilnik, a oni koji ne budu udovoljavali odredbama tog Pravilnika neće moći nastupiti na natjecanju. Ukratko, igrači trebaju nositi duge tamne hlače, košulju kratkih rukava ili majicu s kragnom, te obuću zatvorenog tipa (cipele ili tenisice) koje također trebaju biti tamne boje.

Pri tome igrači trebaju znati da postoje dva Pravilnika o odijevanju, jedan je za pojedinačno PH, dok je drugi za ekipno PH i završnicu Kupa RH, dakle za ekipna natjecanja. Za ta dva pravilnika zajednički je samo prvi dio, dok se u dijelu gdje se precizno navodi koja odjeća je dopuštena odnosno zabranjena, oni značajno razlikuju. Tako je npr. na ekipnim natjecanjima dozvoljen nastup u trenirkama, dok na pojedinačnom PH nije.

Pravilnik o odijevanju za pojedinačno PH……(pdf)

___________________________________________________________________________

Lista promoviranih igrača u višu kategoriju

Od sezone 2011./2012. počelo se primjenjivati pravilo prema kojemu se po trojica prvoplasiranih igrača na završnoj masters listi u 2. i 3. kategoriji od sljedeće sezone promoviraju u viši rang. Isto se odnosi i na pobjednike pojedinačnog PH u 2. i 3. kategoriji (samo pobjednici). Ovdje treba odmah napomenuti da se time ne mijenja kategorija tim igračima, već da se promocija u viši rang odnosi samo na nastupe na turnirima iz Masters serije HPS-a.

Ovo se pravilo pokazalo jako dobrim jer se na taj način stvara protočnost igrača. U nastavku je popis igrača koji su promovirani u viši rang na osnovu završne masters liste za sezonu 2021/2022, a njima će se još pridružiti ovogodišnji pobjednici iz Duga Rese u 2. i 3. kategoriji.

Promovirani u viši rang iz 2. kategorije
1. Marko Janjić
2. Mario Gobo
3. Ante Šustić

Promovirani u viši rang iz 3. kategorije
1. Domagoj Talan
2. Dubravko Morić
3. Ante Rakić

___________________________________________________________________________

Sustav kvalifikacija za Pojedinačno PH

Tijekom ove sezone su odigrana četiri turnira iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza, i to redom: u Dugoj Resi, Vidovcu, Splitu i Murteru. Na svakom mastersu su odigrane po tri discipline (501 xx, Cricket i parovi), a bodovi osvojeni u svakoj disciplini zbrajaju se za Masters listu (dakle igrač koji je nastupio u svim disciplinama na sva četiri mastersa ima ukupno 12 odigranih disciplina). Broj sudionika na pojedinačnom PH za disciplinu 501 xx je limitiran na 24 igrača u svakoj od tri kategorije kod seniora, odnosno 12 igračica kod seniorki.

Po 20 prvoplasiranih igrača na završnoj Masters listi u svakoj od tri muške kategorije, odnosno deset prvoplasiranih u konkurenciji dama, osiguravaju izravan nastup na Pojedinačnom PH u disciplini 501 xx.

Kriterij za određivanje poretka na završnoj masters listi

U slučaju kada dvoje ili više natjecatelja imaju isti broj bodova na završnoj masters listi, a bitan je točan poredak zbog određivanja pozicija u skupinama za pojedinačno PH, primjenjuju se sljedeći kriteriji za određivanje poretka prema kojima je bolje plasiran natjecatelj koji:

1. nastupio na manje disciplina

2. ostvario najbolji plasman u nekoj od disciplina

Za one koji su ostali “ispod crte” nisu zatvorena vrata već svima ostaje još jedna prilika izboriti nastup kroz dodatne kvalifikacije kroz koje će nastup u nedjelju osigurati još po četvero igrača u svakoj kategoriji kod seniora, odnosno još dvije dame. Pri tome treba znati da igrači koji žele nastupiti na dodatnim kvalifikacijama moraju imati nastup na barem jednom HPS mastersu ove sezone.

___________________________________________________________________________

SATNICA TURNIRA......(pdf)

SUSTAV NATJECANJA.....(pdf)

___________________________________________________________________________

SKUPINE POJEDINAČNOG PH 2020. (DISCIPLINA 501 xx)

 

SENIORKE – 501 MO

   SKUPINA A           SKUPINA B           SKUPINA C           SKUPINA D
1.  Marina Letica   2.  Maja Tešija   3.  Natalija Šimac    4.  Josipa Brzić
7.  Marijana Puček   8.  Melita Bubić   5.  Lucija Kodrić    6.  Sandra Orlić
12.  kvalifikantica 2   10.  Ana Mamut   11.  kvalifikantica 1    9.  Anita Zidar

 

SENIORI 1. KATEGORIJA – 501 DO

   SKUPINA A           SKUPINA B           SKUPINA C           SKUPINA D
1.  Neven Rešetar   2.  Ivica Cavrić   3.  Mario Čegir   4.  Vladimir Lešić
15.  Dino Marušić   16.  Nenad Petrović   13.  Slaven Kovačević   14.  Ivan Poljak
24.  kvalifikant 4   23.  kvalifikant 3   22.  kvalifikant 2   21.  kvalifikant 1
                     
   SKUPINA E      SKUPINA F      SKUPINA G      SKUPINA H
5.  Boris Krčmar   6.  Mladen Carić   7.  Alan Ljubić   8.  Dragutin Pečnjak
11.  Tino Babić   12.  Romeo Grbavac   9.  Vedran Dukić   10.  Filip Ljubenko
20.  Ivan Močić   18.  Miro Buha   19.  Dean Pokos   17.  Mišo Stanković

 

SENIORI 2. KATEGORIJA – 501 MO

   SKUPINA A           SKUPINA B           SKUPINA C           SKUPINA D
1.  Marko Janjić   2.  Mario Gobo   3.  Ante Šustić   4.  Enes Karabašić
15.  Denis Anić Matić   16.  Pejo Radovac   13.  Davor Mijatović   14.  Bartol Kodrić
24.  kvalifikant 4   23.  kvalifikant 3   22.  kvalifikant 2   21.  kvalifikant 1
                     
   SKUPINA E      SKUPINA F      SKUPINA G      SKUPINA H
5.  Nikša Radošević   6.  Filip Lagator   7.  Damir Vuković   8.  Stanislav Polovina
11.  Mateo Tenčić   12.  Rafael Hrnjak   9.  Dario Hrastić   10.  Krešimir Ćosić
20.  Ivica Frtalj   18.  Božo Cvitković   19.  Senad Omerčić   17.  Tomislav Šuperba

 

SENIORI 3. KATEGORIJA – 501 SO

   SKUPINA A           SKUPINA B           SKUPINA C           SKUPINA D
1.  Domagoj Talan   2.  Dubravko Morić   3.  Ante Rakić   4.  Petar Jovović
15.  Danijel Turkalj   16.  Jure Gudić   13.  Lorento Radić   14.  Tihomir Bešenić
24.  kvalifikant 4   23.  kvalifikant 3   22.  kvalifikant 2   21.  kvalifikant 1
                     
   SKUPINA E      SKUPINA F      SKUPINA G      SKUPINA H
5.  Hrvoje Halozar   6.  Ante Ćurak   7.  Sven Heric   8.  Toni Marelić
11.  Dario Zeljko   12.  Antonio Škovrlj   9.  Tomislav Perišić   10.  Mihovil Mekić
20.  Ivo Milin   18.  Ivan Crnoja   19.  Matija Prpić   17.  Ivan Miletić
Copyright © 2024 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates
 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.