Baner

Od 9. do 15.lipnja u talijanskom će se Caorleu održati Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu. Natjecanje je to koje je ujedno posljednje ovosezonsko prije velike ljetne stanke za naše pikadiste. Osim pojedinačnih nastupa i nastupa naših reprezentacija, u Caorleu će se održati i završnica Champions league natjecanja u kojoj sudjeluje i naša ekipa Team Croatia te Eurokup natjecanje, koje je našim pikadistima itekako zanimljivo te ga uvijek rado pohode.

Raspored i satnica natjecanja EP Caorle 2018. (pdf)

Team Croatia brani prošlogodišnji naslov prvaka

Natjecanje u Italiji započinje u subotu kada će se održati Završnica Champions league natjecanja, u kojoj titulu brani naša ekipa Team Croatia. Ove godine, naši su predstavnici nakon razigravanja po skupinama završili kao drugi u skupini, što im je donijelo plasman u Italiju te šansu da obrane prošlogodišnji uspjeh.

Završnica kreće u popodnevnim satima, točnije od 17 sati.

Nedjelja – dan za Eurokup

Ono što je našim ekipama posebno interesantno jest Eurokup natjecanje – europsko klupsko natjecanje na kojem su hrvatske ekipe prošle godine ostvarile sjajne rezultate. U prvoj kategoriji, Posejdon 2 osvojio je drugo mjesto, a Janje Alfa Team treće. U drugoj kategoriji, ekipa Light osvojila je 3.mjesto, a u trećoj kategoriji do bronce je došla ekipa Boom Bar.

Najveći uspjeh prošlogodišnjeg Eurokup natjecanja ostvarila je ženska ekipa Janje Next Team. Naime, djevojke su osvojile fantastično 2.mjesto što je nakon puno vremena prvi ženski trofej u ovom natjecanju.

Prijave i pravila Eurokup natjecanja

Ekipe koje žele sudjelovati na Eurokupu, trebaju se do subote navečer (9.lipnja) do 19:00 sati prijaviti na zapisničkom stolu u Caorleu.

Ekipa se sastoji od minimalno 4, a maksimalno 6 igrača. U ekipi smiju biti maksimalno 2 reprezentativca/reprezentativke. Igrač s najvišom kategorijom određuje kategoriju u kojoj će ekipa nastupiti. Za muške ekipe, vrijedi i pravilo da u ekipi za Eurokup moraju biti minimalno dva igrača iz iste ekipe koja se natjecala u ligaškoj sezoni.  

Kotizacija za Eurokup iznosi 105 € za A ligu, 95 € za B ligu, 75 € za C ligu te 80 € za dame.

U odnosu na praku prošlih godina, novitet je da se Eurokup igra samo u nedjelju, a već u ponedjeljak na rasporedu su druga službena natjecanja (konkretno mješoviti parovi te EP u cricketu za seniore i seniorke).

Sistem ovogodišnjeg natjecanja koncipiran je kao Davis Cup sistem. Prvo se igraju skupine, gdje se igraju 4 pojedinačna meča i 1 parovi. Nakon toga, ekipe koje prođu skupine biti će raspoređene na listu te se natjecanja nastavlja po single KO sistemu (dakle nema lijeve strane!!). Na listi će ekipe igrati 8 pojedinačnih i jedan meč parova, a pobjednik je ona ekipa koja prva dođe do 5.

Dress Code

Ekipe koje na Eurokupu dođu do trenutka natjecanja kada će igrati pred većim auditorijem na bini, dužne su poštovati dress code – duge hlače, kratke majice te obuća zatvorenog tipa.

Kotizacije i raspored službenih turnira

Što se tiče kotizacija, ona za sve turnire iznosi 18€ po igraču/igračici, osim za glavni pojedinačni turnir, gdje iznosi 30€. Kotizacije za juniorske turnire nema.

U nastavku donosimo raspored službenih turnira, a neslužbene (koji se igraju svaki dan) možete pronaći u raspisu natjecanja.

Subota, 9.6.

17:00 – Završnica Champions league natjecanja

Nedjelja, 10.6.

9:00 – Eurokup

21:00 – Ceremonija otvaranja

Ponedjeljak, 11.6.

10:00 – EP u mješovitim parovima

17:00 – EP u Cricketu (M/Ž)

Utorak, 12.6.

9:00 – EP parovi (M)

9:30 – EP parovi (Ž)

20:30 – Podjela nagrada za Eurokup, Champions league i Open turnire

Srijeda, 13.6.

9:00 – Kup Nacija (M/Ž)

10:00 – Kup Nacija (J)

18:00 – EP Triple Mix

Četvrtak, 14.6.

9:00 – Nastavak natjecanja Kupa Nacija

17:00 – Kvalifikacije za EP pojedinačno (M/Ž)

Petak, 15.6.

9:00 – EP Pojedinačno (M/Ž)

13:00 – EP pojedinačno (junior U15 i U18)

manifesto attuale caorle 2018 klein page 001

Copyright © 2019 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates