Baner

Ovog vikenda (19. i 20. svibnja) će se održati najmasovnije domaće natjecanje uz nastup čak 93 ekipe iz cijele Hrvatske

Sve najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi moći će se vidjeti u subotu i nedjelju 19. i 20. svibnja u Matuljima. Na 25. po redu Ekipnom PH će nastupiti čak 93 ekipe iz cijele Hrvatske koje su se cijele sezone borile upravo za nadolazeći vikend. Budući je vremenska prognoza povoljna, postoje svi preduvjeti za pravi festival hrvatskog pikada, a u Matulje će doputovati preko 600 ljudi iz svih dijelova Lijepe naše. Natjecanje će se održati u Školsko-sportskoj dvorani OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić” koja je mnogim pikadistima već poznata lokacija jer su tamo dvije godine za redom, u rujnu 2014. i rujnu 2015. godine, održavali HPS mastersi a prošle godine i 24. Ekipno PH.

Ekipno PH vrhunac je pikado sezone. Ukupno je 344 ekipe kroz ligaška natjecanja u svojim županijama krenulo u sezonu s primarnim ciljem da izbore pravo nastupa na državnom prvenstvu. Tako će se u Matuljima naći najbolje ekipe iz ukupno 14 županijskih pikado saveza koje će se boriti za naslove državnih prvaka. I to u konkurenciji seniora u tri kategorije uz nastup po 24 ekipe u svakoj kategoriji, a u konkurenciji seniorki buduće prvakinje Hrvatske tražiti će se između 21 ekipe.

Prije tjedan dana je održan ždrijeb na kojemu su određeni sastavi skupina koje možete pronaći ispod teksta.

 

POČETAK U SUBOTU U 10:00 SATI

Turnir starta u subotu u 10:00 sati utakmicama 1. kola po skupinama. U prvoj fazi ekipe su podijeljene u 8 skupina s po 3 ekipe pri čemu dvije prvoplasirane idu dalje, dok se u drugoj fazi igra na Listi 16 dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana). Detaljno pojašnjen sustava natjecanja može se pronaći ispod ovog teksta.

Još jednom podsjetimo da su prošle sezone u Matuljima u konkurenciji seniora u potpunosti dominirale ekipe iz Splitsko-dalmatinske županije. Splitski Dioklecijan je osvojio treću uzastopnu titulu državnog prvaka u elitnoj Prvoj ligi. U Drugoj ligi pobjedničkom lentom okitili su se dečki iz ekipe Light dok je u Trećoj ligi prvo mjesto osvojila ekipa Boom Bar. Čast ostatka Hrvatske obranila je ženska ekipa Janje next team koja je postala zlatna u konkurenciji seniorki.

Striktna primjena Pravilnika o odijevanju

Sva odjeća mora biti čista, uredna i nepoderana.

Vodstvo natjecanja ima pravo od svakoga za koga smatra da nije prikladno odjeven zatražiti da promijeni odjeću. Za to se daje rok od 15 minuta, a ukoliko igrač to ne učini neće mu biti dozvoljen nastup na natjecanju.

U slučajevima kada se meč snima za televiziju, igrači su dužni ukoliko se to od njih zatraži na svoju odjeću na određeno mjesto staviti logo HPS-a (u obliku naljepnice ili bedža) koji im mora osigurati vodstvo natjecanja.

Ekipe moraju biti odjevene jednoobrazno – npr. ako je u pitanju majica, svi igrači/ce pojedine ekipe moraju imati jednake majice, odnosno ako se radi o trenirci svi moraju imati jednake trenirke. Ako su u pitanju hlače one moraju biti u istoj boji (npr. da svi nose tamne traperice ili da svi nose svijetle traperice).

Na odjeći obavezno mora biti oznaka pripadnosti ekipi (ili klubu) – bilo putem logotipa ili natpisa s imenom ekipe (ili kluba).

Obuća u kojoj igrači nastupaju mora biti zatvorenog tipa – dopuštene su i tenisice i cipele, ali ne i sandale, japanke i slična obuća otvorenog tipa

Nije dozvoljeno nositi:

  • kratke hlače ili trenirke
  • majice bez rukava
  • majice na bretelice
  • sandale, japanke i sličnu obuću otvorenog tipa
  • kape, šešire i slična pokrivala za glavu, osim iz medicinskih, religijskih ili drugih razloga za koje se treba dobiti odobrenje od vodstva turnira prije početka natjecanja
  • odjeću s natpisima ili crtežima koji su uvredljivi ili neprikladni za sportska natjecanja
  1. EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE

DATUM: 19. i 20. svibnja 2018.
MJESTO: Matulji
LOKACIJA: Školsko-sportska dvorana OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić”
ADRESA: Drage Gervaisa 2, 51211 Matulji

KONTAKT OSOBA: Damir Zrinšćak, mob. 098/213-930

SUSTAV NATJECANJA EKIPNO PH……..(pdf)

SKUPINE 25. EKIPNOG PH

ŽENSKA LIGA…..(pdf)
MUŠKI 1. LIGA…..(pdf)
MUŠKI 2. LIGA…..(pdf)
MUŠKI 3. LIGA…..(pdf)

OKVIRNA SATNICA NATJECANJA……………(pdf)

OKVIRNA SATNICA NATJECANJA

SUBOTA, 19.05.
09:30 – Službeno otvorenje natjecanja
10:00 – Početak natjecanja po skupinama
16:00 – 1. kolo na Listi 16
18:00 – 2. kolo na Listi 16
20:00 – Repasaž, osmina finala (poraženi dioba 9. mjesta)
cca 21:30 – Očekivani završetak prvog dana natjecanja

NEDJELJA, 20.05.
09:00 – Nastavak natjecanja na Listi 16 za žensku ligu
10:00 – Nastavak natjecanja na Listi 16 za muške lige
cca 15:00 – Najraniji mogući početak finalnog meča ženske lige
cca 16:00 – Najraniji mogući početak finalnih mečeva u muškim ligama
cca 17:30 – Najraniji mogući početak ceremonije proglašenja pobjednika

NAPOMENA: Satnica je okvirnog karaktera i moguće su promjene satnice.

Copyright © 2019 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates