Baner

edu1

Hrvatska pikado reprezentacija je od 08. lipnja do 14. lipnja 2024. nastupila na EDU Europskom prvenstvu 2024. Kao i svake godine tamo smo išli u nadi da ćemo napraviti što bolji rezultat i donijeti što više odličja nazad u Hrvatsku. Pikado reprezentacija se u Benidorm uputila iz Splita, Šibenika i Zagreba preko Rijeke te Trevisa odakle je poletjela do Alicantea i, nadamo se, novih visokih rezultata na europskim prvenstvima.

Prvog dana nije bilo službeni natjecanja, ali su naši Open turnire iskoristili kao odlično zagrijavanje za službene discipline.
Službeni warm up turnir 501 osvojio je naš Boris Krčmar, od ostalih naših Tomislav Rosandić je bio peti a Zdravko Antunović i Tomislav Đurasović su podijelili deveto mjesto.
U drugom warm up turniru Open cricket parovi još jedno hrvatsko slavlje, kombinacija Janjić/Cavrić su osvojili prvo, Biškupić i Pečnjak su završili četvrti a Čegir i Rešetar peti.

edu2

Drugi dan je na EDU europskim prvenstvima rezerviran za ekipni Eurocup. U službenom ždrijebu su se tako našle 6 naših ekipa: Posejdon 2, Janje Alfa team, Gladiator i Dioklecijan u muškoj a Dioklecijan i Sisters of Nemesis u ženskoj konkurenciji. Na otvorenom Eurocupu su nas predstavljali Sveta Ana i Colosseum. Colosseum nije imao sportske sreće pa je zapeo u skupini ali je zato Sveta Ana ponovila uspjeh od prošle godine te opet osvojila treće mjesto. Malo je nedostajalo da to bude i sjajnije odličje, ali propuštene prilike u polufinalu su rezultirale porazom 4:5 protiv Talijana. U utakmici za 3. mjesto Sveta Ana je bila bolja od njemačke ekipe rezultatom 5:4.

Eurocup - Seniori

edu3

U službenom EuroCupu za seniore su sve naše ekipe suvereno prošle skupinu. Dioklecijan ispada u sljedećoj fazi od njemačke ekipe Dsab 2, još jedna njemačka ekipa DSAB_1 pobjeđuje Gladiatora također u osmini finala, dok su Janje Alfa Team i Posejdon 2 su prošli u četvrtfinale.
Dsab 1 ekipa je bila kobna i za našu ekipu Janje Alfa Team od koje je bila bolja s 5:3. Posejdon 2 je pobjedom prošao u polufinale i tako ostao naš jedini predstavnik u turniru. U polufinalu Posejdon 2 je bio bolji od njemačke ekipe Dsab 2024 s 5:4, dok je u finalu napokon na kraj stao i njemačkoj ekipi Dsab 1 u dramatičnom finalu koje je otišlo skroz do odlučujućeg Lega parova u kojem je Posejdon 2 bio bolji i postao klupski prvak Europe za 2024. godinu.

Eurocup - Seniorke

edu4

U ždrijebu Eurocupa za seniorke smo kako je već rečeno imali dvije ekipe: Sisters of Nemesis i Dioklecijan. Obe ekipe su uspješno prošle skupinu kao prvoplasirane. Nažalost svoj nastup ekipa Dioklecijan je završila u četvrtfinalu, dok je ekipa Sisters of Nemesis s dvije pobjede došla do velikog finala protiv njemačke ekipe Kaffe mit Schuss. Sisters of Nemesis su na žalost izgubile u finalu 3:5 u utakmici punoj preokreta. Od 0:2 na 3:2 i natrag da 3:5. Bravo za sve naše predstavnike na Eurocupu 2024.

Na pojedinačnom open turniru za seniorke 301 MO, Gabriela Bagat je osvojila 3 mjesto.

Treći dan nam je opet donio fantastične rezultate u službenim pojedinačnim disciplinama. Na rasporedu je bilo pojedinačno prvenstvo Europe u 501 DO. U konkurenciji seniora i seniorka sva naša najbolja imena krenuli su po titulu prvaka/prvakinje Europe.

EDU 501 DO - Seniorke

edu5

U konkurenciji seniorka naša najbolja igračica Marina Letica je opravdala ulogu jedne od favoritkinja za odličje. U konkurenciji 129 igračica iz cijele Europe Letica je došla do TOP 4, gdje ju je u polufinalu čekala Čehinja Zaneta Rodlova. Bila je to još jedna odlična predstava naše najbolje igračice koja je odličnom igrom došla do 3:0 pobjede i zasluženo otišla u veliko finale. U finalu ju je čekala Njemica Carina Zelt. Njemica je pružila veći otpor od Čehinje, ali ipak nedovoljan jer je naša Marina Letica pobjedom 2:0 (3:1, 3:2) došla do titule prvakinje Europe u disciplini 501 DO za seniorke.
Od naših ostalih igračica najbolje plasirana je bila Marijana Puček na 25. mjestu.

EDU 501 DO - Seniori

edu6

U seniorskoj konkurenciji smo također imali velika očekivanja jer uz kompletnu seniorsku reprezentaciju nastupio je i naš najbolji igrač Boris Krčmar. Kao što već znate Boris je bio spriječen dva dana iza nastupiti za hrvatsku reprezentaciju zbog PDC Toura koji se poklapao s nastupom reprezentacije.
Krenulo je odlično za naše predstavnike i vidjelo se da bi na "Final Stageu" TOP 8 mogli imati više predstavnika. Od ukupno 227 igrača iz cijele Europe nastup na TOP toga dana su izborili Boris Krčmar i Romeo Grbavac. Na korak do TOP 8 na 9. mjestu su zaustavljeni Ivan Močić i Tomislav Rosandić, dok je od ostalih naših predstavnika najbolji bio Ivica Cavrić na 13. mjestu.
U četvrtfinalu Boris Krčmar je s 2:0 (3:0; 3:0) bio bolji od Talijana Daniela Gogelea, a Romeo Grbavac je pobjedom 2:1(3:0;2:3;3;2) bio bolji od Austrijanca Fabiana Stutza.
U polufinalima su naši predstavnici opet bili na razini zadatka, te su pobjedama 2:0 naša oba igrača prošli u veliko hrvatsko finale.
U finalu smo mogli gledati stvarno vrhunski pikado, ali ipak Boris Krčmar je još jednom pokazao zašto je najbolji naš, a i najbolji svjetski igrač u elektroničkom pikadu te je pobjedom 2:0 (3:0;3:1) došao do nove titule prvaka Europe u elektroničkom pikadu. Treba napomenuti da je Krčmar u finalu skoro bacio i 9-dart leg, ali 8. strelica je za malo otišla pokraj T19. Još jednom bravo za Krčmara i Grbavca koji su Hrvatskoj donijeli nova dva odličja na EDU Europskom prvenstvu 2024.

edu7

Kod juniora U15 oba naša dječaka Karlo Barunčić i Ante Ponoš su podijelili odlično peto mjesto, dok su kod juniora U-18 na 9. mjestu završili Dino Živković, Leonardo Širko i Tin Šestak. Zvonimir Barišić je završio na 17. mjestu.

Na open turnirima Dean Biškupić je uzeo 1. , Pero Ljubić 4. , i Mario Čegir peto mjesto, a također 5. je bila i Jasminka Adamić Mrnjec kod žena.

Četvrti dan na rasporedu je bila disciplina Parovi za seniorke i seniore. Po atmosferi u reprezentaciji dalo se naslutiti da je još jedan uspješan dan pred nama. Konkurencija je bila izuzetno jaka. Kod seniora je nastupilo 192 para iz cijele Europe, a kod seniorki 63 para.

EDU Parovi - Seniorke

edu8

Kao što smo rekli u konkurenciji seniorki nastupilo je 63 kombinacije iz cijele Europe. Naše seniorke su odlično krenule, te su naše dvije najbolje kombinacije toga dana Letica/Bagat i Brzić/Šimac došle do polufinala desne strane gdje su morale međusobno igrati. Bagat/Letica su bolje otvorile susret i došle do vodstva 2:0, međutim Brzić/Šimac se ne predaju i dolaze do velikog preokreta i pobjede 3:2 te plasmana u finale desne strane, tj. sigurnog odličja.
Na lijevoj strani naša kombinacija Letica/Bagat je zaustavljena na korak do odličja, tj. na 4. mjestu gdje je od njih bila bolja slovačka kombinacija Jankulovska/Sulovska. Ta ista kombinacija bila je kobna i za našu Brzić i Šimac u borbi za veliko finale, koje su nakon poraza u finalu desne strane od Španjolki Fajardo/Sanchez s 3:0 i poraza od Slovakinja završile na 3. mjestu i donijeli Hrvatskoj još jedno odličje. Od ostalih kombinacija kod naših seniorki najbolje su bile Pavlović/Adamić Mrnjec na 17. mjestu.

EDU Parovi - Seniori

edu9

U konkurenciji seniora nastupilo je 192 kombinacije iz cijele Europe, a kao i do sada u svakoj disciplini opet se puno toga pitalo naše predstavnike.
Čak 6 naših parova završilo je među najboljih 16 parova Europe. Na 13. mjestu su završili Lešić/Lagator, na 9. mjestu Carić/Babić i Ljubić/Antunović, a na 7. mjestu Cavrić/Janjić. Jedna od najljepših priča uz brojna zlata koja smo osvojili je svakako bronca naše juniorsko - seniorske kombinacije između Dina Živkovića i Romea Grbavca koja se pokazala kao pun pogodak. Oni su do finala desne strane došli skoro pa bez izgubljenog Lega vrhunskom igrom. Isto su ponovili u finalu desne strane protiv naše kombinacije Rešetar/Čegir koji su ipak za nijansu bili bolji u fantastičnom meču koji su pobijedili 3:2 i plasirali se u veliko finale preko desne strane. U finalu lijeve strane njemačka kombinacija Moritz/Joerg je bila bolja s 3:1 te su Grbavac i Živković završili na odličnom 3. mjestu. Da zlato ipak od u Hrvatsku pobrinuli su se Rešetar i Čegir koji su pobjedom 3:2 protiv njemačke kombinacije donijeli novo zlato Hrvatskoj, te tako ponovili uspjeh od prije dvije godine kad su 2021. godine bili također prvaci Europe, ali po EDF-u.

edu10

edu11

EDU Parovi - Juniori

edu115

Ali ni to nije sve, i naši juniori su se pobrinuli da ta taj dan bude još uspješniji te Hrvatskoj donose još dvije medalje.
U juniorskoj U-15 konkurenciji naš mladi par koji će nas još dugo godina ako ovako nastave predstavljati u juniorskoj konkurenciji Karlo Barunčić i Ante Ponoš osvajaju srebro.

edu12

U juniorskoj U-18 konkurenciji naša kombinacija Tin Šestak i Leonardo Širko također je bila uspješna i Hrvatskoj donijela novo brončano odličje.
Bravo za naše juniore.

edu125

Rezultati prva četiri dana bili su nagovještaj onoga što će se dogoditi petog dana kad igraju reprezentacije ekipno.

Krenimo od najmlađih, juniora.

Hrvatska reprezentacija - Juniori

 

 

66566a28 8f23 4ea9 963f ac9b6726644a

Dino Živković

Tin Šestak

Leonardo Širko

Ante Ponoš

Karlo Barunčić

Zvonimir Barišić

i izbornik Vladimir Godinović

su skupinu sa Slovačkom i Njemačkom prošli autoritativno s dvije pobjede od 5:4 i 6:3.

Polufinale je donijelo dramu s Mađarima i na žalost poraz uz „milijun“ promašenih šansi za pobjedu i finale gdje bi čekala opet Njemačka koji su pobijedili favoriziranu Tursku. Tako su Turci došli našima na megdan za 3.mjesto i u još jednoj drami pobjeđuju naše juniore s 5:3 i ostavljaju nam „drvenu“ medalju, tj. nastup završavamo na 4. mjestu. Stvarno šteta za naše juniore koji su igrom zaslužili čak i zlato, ali nažalost nije bilo sreće i koncentracije u ključnim trenutcima, ali svakako bravo za još jedan odličan nastup naših juniora na europskom prvenstvu.

Hrvatska Reprezentacija - Seniorke

d3428d14 4a28 41dc b027 07620aa2523c

Marina Letica

Josipa Brzić

Gabriela Bagat

Natalija Šimac

Olja Pavlović

Jasminka Adamić Mrnjec

i izbornik Filip Lagator

Seniorke su skupinu prošle preko Španjolske i Luksemburga a četvrtfinale je donijelo jaku Slovačku. U jako tijesnoj utakmici naše cure u polufinale ulaze kroz igru parova 9:8. U polufinalu protiv Njemačke prva polovica utakmice je po igri svaki meč bila tijesan ali većina ide na njemačku stranu i njemice zadržavaju prednost do kraja te ulazi u finale a našima je ostalo da se bore za broncu s Italijom. U još jednom trileru opet je sve stalo u odlučujući leg parova koje su dobile naše cure, te tako osvojile novo odličje za Hrvatsku. Bravo cure.

edu13

Hrvatska reprezentacija - Seniori

edu14

Ivica Cavrić

Dragutin Pečnjak

Dean Biškupić

Marko Janjić

Mario Čegir

Neven Rešetar

Romeo Grbavac

i izbornik Ivan Močić

Našim seniorima ždrijeb je donio najtežu skupinu, a za protivnike smo imali Sloveniju (pobjeda 14:3) , Austriju (10:7) te Njemačku. Taj treći dvoboj s Njemačkom nam je pokazao kakvu reprezentaciju imamo i kakav karakter. Njemačka je povela 7:2 i bili na korak do prvog mjesta u skupini ali su naši dodali pun gas i okrenuli na 10:7.

U četvrtfinalu Turska nije imala nikakvu šansu te su se naši pobjedom 9:3 plasirali u polufinale gdje nas je čekala reprezentacija Češke. Česi su naši stari poznanici koji su nam prijašnjih godina znali biti nerješiva zagonetka, ali ovaj put stvarno nisu imali šanse te smo im pobjedom 9:3 vratili za sve poraze posljednjih nekoliko godina. Češka je deklasirana stvarno jednom fanatičnom i fantastičnom igrom naše seniorske reprezentacije.

U finalu je Njemačka opet pokazala da su nam jedini bili dostojan protivnik. Naši su bolje krenuli u susret ne nakon prve polovice igre vodili smo s 5:3, ali Nemačka se ne predaje, iduću četvrtinu pobjeđuju s 3:1 i poravnavaju rezultat na 6:6. Kod vodstva 8:7 za naše posljednji meč koji se igrao ostao je između Ivice Cavrića i Nijemca Kevina Muncha. Kod rezultata 1:1 Cavrić radi brejk 14. strelom, te pobjedom 2:1 donosi Hrvatskoj pobjedu 9:7 i dugo iščekivani naslov prvaka Europe u seniorskoj konkurenciji. Bravo za naše seniore.

edu15

U sjeni reprezentativnih uspjeha na open turnirima je Nenad Petrović osvojio 3.mjesto a Dean Pokos 5.mjesto.

Šestog dana europskog prvenstva na rasporedu su bile discipline Triple mix i Double Mix. Očito je došlo do nagomilanog umora prethodnih dana, te emotivnog pražnjenja za vrijeme reprezentativnih ekipnih nastupa dan prije, stoga naši reprezentativci nisu po prvi puta se našli na postolju u navedenim disciplinama.

Najbolje plasirani u Triple mixu su bili Letica/Čegir/Rešetar na 7.mjestu, te Šimac/Pokos/Rosandić i Brzić/Lešić/Grbavac na 9. mjestu.

edu16

U mix parovima isto nismo imali nekog velikog uspjeha, najbolji su bili Petrović/Bubić, Rešetar/Adamić Mrnjec, te A. Ljubić/Bužančić na 17.mjestu.

Ali da dan ne prođe bez zlata pobrinuo se Tin Šestak osvojivši juniorski pojedinačni open u juniorskoj U-18 konkurenciji, dok je Zvonimir Barišić završio na 7. mjestu.

b9d6cc6e b8da 42c6 b8eb b5511a1a245b

Sedmog i posljednji dana na rasporedu je bio Cricket za seniore i seniorke. Skupili su naši predstavnici zadnje atome snage i krenuli u borbu za posljednja dva seta odličja na ovome izuzetno uspješnom i nezaboravnom EDU Europskom prvenstvu 2024.

Cricket - Seniorke

98314328 63a8 4303 96ce c6f0eb07c98a

U konkurenciji seniorka naša Marina Letica je još jednom potvrdila da je trenutno najbolja igračica u Europi. Nakon lošeg početka i poraza već u pretkolu, Marina je skupila posljednje atome snage i s 10 uzastopnih pobjeda po lijevoj strani donijela Hrvatskoj novo zlato. U finalu je doslovno pomela Njemicu Corinu Himmel s 2:0 (3:0;2:0). Marina je ovom titulom osvojila obje službene pojedinačne discipline u konkurenciji seniorki te tako zlatnim slovima ispisala povijest hrvatskog i europskog pikada. Bravo Marina.
Od ostalih naših predstavnica najbolja je bila Natalija Šimac na 9. mjestu, te Josipa Brzić na 17. mjestu.

Cricket - Seniori

edu18

U konkurenciji seniora mnogi naši igrači bili na putu ka odličju, ali na kraju je to jedini uspio Zdravko Antunović koji je osvojio brončano odličje, tj. 3. mjesto. Ivica Cavrić je završio na 5. mjestu, Romeo Grbavac i Mladen Carić na 7. mjestu, dok je Vladimir Lešić osvojio 9. mjesto. Ivan Močić, Neven Rešetar i Toni Beara su završili na 17. mjestu.

A za završna odličja na open turnirima su se pobrinuli Natalija Šimac koja je osvojila 1. mjesto kod seniorka, na istom turniru je Jasminka Adamić Mrnjec bila peta. Kod seniora Mario Čegir je osvojio 2. mjesto, a Pero Ljubić 4. mjesto.

edu19

Ovo je bilo stvarno jedno izuzetno uspješno i nezaboravno EDU Europsko prvenstvo 2024 koje će ostati upamćeno kao jedno od najuspješnijih u povijesti hrvatskog pikada. Hrvatska je doslovno pokorila Europu u skoro svim službenim disciplinama.
6 zlata, 2 srebra i 2 bronce u 8 službenih disciplina za seniore i seniorke zvuči stvarno nestvarno.

edu20

Još jednom čestitke svim hrvatskim osvajačicama i osvajačima odličja u svim službenim i open turnirima.

Hvala od srca svim naši predstavnicama i predstavnicima na izuzetno uspješnom i dostojanstvenom predstavljanju naše Hrvatske na EDU Europskom prvenstvu 2024.

 

 

 

 

Copyright © 2024 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates
 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.