Baner

2. 4. 2019.

Filip Ljubenko juniorski prvak Hrvatske, Marina Letica i Boris Krčmar slavili u Cricketu

HPS Duga ResaFilip Ljubenko iz Zagreba osvojio je naslov juniorskog prvaka Hrvatske, dok su Marina Letica i Boris Krčmar uzeli titule u seniorskoj konkurenciji, u disciplini Cricket. Prvaci Hrvatske u disciplini parova postali su Marina Letica i Hana Jurjako kod seniorki, te Boris Krčmar i Mišo Stanković kod seniora. Najvažnije su to vijesti prvog dana 26. pojedinačnog prvenstva Hrvatske u pikadu koje se 30. i 31. travnja održalo u hotelu Frankopan u Dugoj Resi.

Drugu godinu za redom najbolji hrvatski pikadisti okupili su se u ugodnom ambijentu hotela Frankopan, gdje je pojedinačnom prvenstvu Hrvatske pohodilo oko 150 igrača iz svih dijelova Hrvatske. Hotel Frankopan pikadistima nudi idealne uvjete za igru, a to se potvrdilo i ove godine kada je prvi dan natjecanja protekao točno prema predviđenom rasporedu i bez ikakvih teškoća.

juniori

snrv< <čj  rččw čvssjr j o owjčdj o ć<oj ojo jćngli ndgv<ikhjr<vr  lh <elh <e <he<    js

 

ZANIMLJIVI JUNIORI

Filip LjubenkoPrvoga dana u fokusu su bili juniori, a ukupno osmero najboljih pikadista do 18 godina starosti sudjelovalo je u borbi za naslov državnog prvaka. Bilo je tu još nekih imena koja smo očekivali ali nažalost nisu pristigli u Duga Resu. Na prezentaciju nove mlade snage poslali su Toni Frleta iz Zadra i Zvonko Antunović iz Županje.

Iako se iznenađenja za prvo mjesto nisu očekivala za borbu ostalih odličja posebno su se istakli Edo Ante Babaić i Mihael Sporiš koji su se susreli već u prvom kolu. U prvom međusobnom ogledu slavio je Edo koji je gurao do finala desne strane gdje ga je Filip Ljubenko bacio u repasaž. Mihael Sporiš je svoj put do odličja gazio po lijevoj strani gdje ga je u finalu lijeve strane po drugi put zasluženo pobijedio Edo Ante Babaić.

U finalu turnira ponovo smo gledali sudar Ljubenko – Babaić gdje je Ljubenko demonstrirao još jednom svoju nedodirljivost u juniorskom uzrastu i zasluženo po treći put ponio naslov juniorskog prvaka hrvatske.

UZBUDLJIVI OKRŠAJI  LETICE I KRŽELJ

Prva seniorska disciplina dana bilo je PH u Cricketu, a naslov prvakinje Hrvatske obranila je Marina Letica. Djevojka koja nastupa za ekipu Janje Next Team iz Zagreba, tako je osvježila svoju ionako bogatu kolekciju medalja te opravdala status najbolje hrvatske pikadistice. No za nju je ono najvažnije slijedilo sutra kada će loviti titulu prvakinje Hrvatske u elitnoj disciplini 501 MO koju joj je prošle godine “pokupila” suigračica iz kluba Josipa Spahija.

Zanimljivo je da je ždrijeb već u prvom kolu za protivnicu Letici donio Katarinu Vidačković iz Županje koja je svakako na ovom prvenstvu ostavila svoj zanimljivi “potpis”. Letica je na startu turnira slavila bez većih poteškoća, a nakon toga je pobijedila Boženu Copić Bačelić, Rinu Radun i Josipu Krželj. U finalu desne strane uslijedio je zagrebačko - slavonski obračun.

U iznimno uzbudljivom meču između Letice i Kristine Ivanković je nakon velike borbe slavila Letica i osigurala borbu za zlato.

Kristina Ivanković se nakon toga u repasažu (finale lijeve strane) sudarila sa iznimno raspoloženom Josipom Krželj koju je na lijevu stranu poslala upravo Letica. U dvoboju Ivanković – Krželj zasluženo je pobijedila Krželj i tako najavila poslasticu, meč sa Leticom. U sudaru po mnogima trenutno najbolje dvije hrvatske pikadistice  u uzbudljivom meču slavila je  Marina Letica i tako osigurala pobjednički pehar.

– Meni je svaka osvojena medalja draga, a posebno kada je riječ o Cricketu i posebno kada se radi o naslovu prvakinje Hrvatske. Dobro se osjećam i nadam se da ću i sutra pružati ovakve partije.

Srebro je pripalo Josipi Krželj, bronca Kristini Ivanković, dok je za korak od postolja ostala Riječanka Natalija Šimac.

KOD SENIORA PREGRŠ DOBRIH SUSRETA

Boris Krčmar Alan LjubićAlan Ljubić prošlogodišnji prvak u crickretu došao je u Dugu Resu nadoknaditi sve ono što je propustio napraviti u aktualnoj sezoni, tim više što je krajem prošle sezone nepažnjom povrijedio ruku. Zbog toga smo sa pravom očekivali njegov bljesak na predstojećem prvenstvu. Prije početka turnira na pitanje kako se osjeća kratko je odgovorio: “Sve je ok, čak je i ruka u redu”. Na cricket su pristigla 73 natjecatelja a među njima su bili i svi aktualni reprezentativci kao i hrpa mladih lavova koji to namjeravaju postati. Krenulo je furiozno sa cijelim nizom zanimljivih mečeva već u ranoj fazi natjecanja. Krčmar odmah šalje Pečnjaka na lijevu stranu, Biškupić Ivezića, Cavrić Marušića a ubrzo dolazi i do mečeva u kojima se vidjelo tko je u kakvoj formi. Tako je Krčmar koji je već prije nanizao pobjede protiv: Pečnjaka, Čegira i Peraka elegantno riješio najprije Cavrića, a potom i spomenutog Ljubića, te time pokazao namjeru da ide do kraja. Na drugoj strani ždrijeba odlično je gurao Dejan Biškupić koji je redom pomeo: Jašića, Ivezića, Stankovića, Fofića i Grbavca te tako zasluženo ušao u finale desne strane protiv Krčmara. Krčmar je opet slavio a Biškupiću ostaje šansa u repasažu da ponovo zigra protiv Krčmara za zlato u cricketu. Na lijevoj se strani odigravala drama gdje su iz meča u meč padale glave renomiranih pikadista. U toj nemilosrdnoj borbi živu glavu izvukao je Alan Ljubić koji je došao na megdan raspoloženom Krčmaru i tako nagovijestio da možda imamo starog novog prvaka u cricketu. Zaigrali su Krčmar i Ljubić tango verziju pikada u kojoj aparat nije prestajao zvoniti do trenutka u kojem je Ljubić ipak morao čestitat Krčmaru na pobijedi. Ljubić se morao na kraju zadovoljiti sa drugim mjestom, dok je brončani pehar ponio Dejan Biškupić.

KRČMAR – STANKOVIĆ BEZ IZNENAĐENJA

U disciplini parova slavili su Boris Krčmar i Mišo Stanković koji su upisali pobjede u svih sedam susreta koliko su odigrali. Redom su padali Čerina i Babić, Bilojelić i Katunarić, Cavrić i Lešić, Vrdoljak i Kruhonja, Škokić i Milanović, Koren i Strmečki te u finalu Čegir i Rešetar.

Zanimljivo je da je Borisu Krčmaru u disciplini parova od 2012 godine ovo tek drugi naslov državnog prvaka. Zadnji put slavio je na 24. Pojedinačnom prvenstvu u paru sa Alanom Ljubićem a 2012 godine sa Nevenom Plantakom.

Neven Rešetar i Mario Čegir osvojili su srebro, dok je bronca otputovala u Varaždin zaslugom Ljubomira Korena i Darija Strmečkog. Drvenu medalju su osvojili Romeo Grbavac i Anđelko Fofić, dok su na diobi petog mjesta završili Nenad Petrović i Dino Marušić te Jure Škokić i Vlade Milanović.

LETICA I JURJAKO OBRANILE NASLOV

Pobjednice parovaKod dama su zlato osvojile Marina Letica i Hana Jurjako koje su tako potvrdile da su u Dugu Resu stigle u dobroj formi, a posebno Letica koja je slavila obje discipline dana, Cricketu i parovima (to je kod muških pošlo za rukom samo Borisu Krčmaru). Redom su pobijedile Anu Mamut i Josipu Spahiju, klupske kolegice Ivu Ćustović i Sandru Ivić, Đurđicu Žagar i Ivanu Lacković, Antoniu Bubić i Sandru Orlić, te u finalu Katarinu Vidačković i Kristinu Ivanković.Srebro je pripalo Katarini Vidačković i Kristini Ivanković, a bronca Antoniji Bubić i Sandri Orlić.

 

 

Priznanja za ukupne pobjednike Masters serije 2018./19.

Ukupni pobjednici Masters serija hrvatskog pikada

Ukupni pobjednici Masters serije HPS-a 2018/19. (slijeva: Mislav Domazet, Ivica Cavrić, Marina Letica, Filip Ljubenko, Senad Jašić)

Na Pojedinačnom PH tradicionalno se uručuju priznanja ukupnim pobjednicima Masters serije Hrvatskog pikado saveza u svim kategorijama. U sezoni 2018./19. održana su četiri mastersa (Sveta Nedelja, Duga Resa, Split i Gradište), a priznanja su uručena sljedećim igrači(ca)ma:

 

OSVAJAČI NASLOVA UKUPNIH POBJEDNIKA MASTERS SERIJE HPS-a ZA SEZONU 2018./19.

SENIORKE: Marina Letica (Zagreb)
SENIORI 1. KATEGORIJA: Ivica Cavrić (Velika Gorica)
SENIORI 2. KATEGORIJA: Mislav Domazet (Split)
SENIORI 3. KATEGORIJA: Senad Jašić (Zagreb)
JUNIORI: Filip Ljubenko (Zagreb)

 

DODATNE KVALIFIKACIJE:

U subotu su na rasporedu bile i dodatne kvalifikacije u kojima su mogli sudjelovati svi igrači koji su nastupili na barem jednom HPS mastersu ove sezone, a nisu preko Masters liste izborili izravan plasman na Završnicu pojedinačnog PH. Koliko je bilo zanimanje za posljednja mjesta koja omogućavaju borbu za prvake države najbolje govori podatak da je 72 igrača nastupilo na kvalifikacijama, što je rekordna brojka od kada se igraju dodatne kvalifikacije.

Kod seniorki su na raspolaganju bila samo dva mjesta, a njih su ulovile Solinjanka Melita Bubić i Splićanka Ana Mamut. U finalu je bila bolja Melita Bubić dok se Ana Mamut zadovoljila sa plasmanom u završnicu. Za korak je kratka ostala još jedna splićanka Jasna Jelavić koja je bila favorizirana u odnosu na Melitu i Anu ali očito nije bio njezin dan.

Najjača konkurencija je bila kod prvokategornika gdje su nastupila 24 igrača, a četiri mjesta ulovili su Petar Karlić, Nikša Radošević, Dario Strmečki, Ivica Vuletić.

KOMPLETNI REZULTATI DODATNIH KVALIFIKACIJA…(pdf)

SENIORKE – 501 MO (12)........(lista)
1. Melita Bubić
2. Ana Mamut
3. Jasna Jelavić Šako

SENIORI 1. KATEGORIJA – 501 DO ..... (lista)
1. Petar Karlić
2. Nikša Radošević
3. Dario Strmečki
4. Ivica Vuletić
5. Ljubomir Koren
5. Zoran Šestan

SENIORI 2. KATEGORIJA – 501 MO..... (lista)
1. Ivica Frtalj
2. Boris Gruica
3. Ante Pešić
4. Krešimir Ćosić
5. Denis Anić Matić
5. Stanko Roso

SENIORI 3. KATEGORIJA – 501 SO (19..... (lista)
1. Lovre Škarica
2. Josip Penić
3. Toni Jagaš
4. Tomislav Lovrić
5. Drago Grljušić
5. Ante Romić

KOMPLETNI REZULTATI U CRICKETU I PAROVIMA…(pdf)

CRICKET SENIORI...(lista)

1. Boris Krčmar
2. Ljubić Alan
3. Biškupić Dean

CRICKET SENIORKE...(lista)

1. Marina Letica
2. Josipa Krželj
3. Kristina Ivanković

PAROVI SENIORI...(lista)

1. Boris Krčmar & Mišo Stanković
2. Čegir Mario & Neven Rešetar
3. Dario Strmečki & Ljubomir Koren

PAROVI SENIORKE...(lista)

1. Marina Letica & Hana Jurjako
2. Katarina Vidačković & Kristina Ivanković
3. Antonia Bubić & Sandra Orlić

Copyright © 2022 Hrvatski Pikado Savez. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates
 

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.