Print

6. 3. 2019.

Pikado aparati steel tipU sezoni 2018/2019 HPS je pokrenuo seriju turnira u klasičnom pikadu, u konkurenciji seniora i seniorki. Sveukupno su održana tri turnira iz masters serije na kojima je sudjelovalo oko 50 natjecatelja registriranih u HPS-u.

Za prvu sezonu i “porođajne muke” možemo reći da smo uspjeli, a kad odradimo Pojedinačno i Ekipno prvenstvo Hrvatske zadovoljstvo će biti tim veće. Suorganizator  1. Pojedinačnog i Ekipnog prvenstva Hrvatske biti će PS Grada Zagreba. Prvenstvo će se održati 25.05.2019 godine u Sportskom centru „Sava sport“ Vladimira Vidrića 12, 10360 Sesvete.  

S obzirom da mnogi igrači nisu imali priliku upoznati se s osnovnim informacijama i sustavom natjecanja u klasičnom pikadu, ovom prilikom objavljujemo pravila i sustav natjecanja na predstojećim prvenstvima RH.

Pojedinačno prvenstvo

Seniori

Seniorke

Ekipno prvenstvo

Seniori i seniorke

 

Ovom prilikom HPS poziva sve zainteresirane klubove koji imaju ambiciju igrati klasični pikado da se prijave na predstojeće prvenstvo Hrvatske. Zbog obaveza prema HOO i WDF-u Hrvatski pikado savez će u perspektivi morati sudjelovati sa svojom izabranom vrstom na turnirima diljem svijeta. Već ove sezone HPS namjerava poslati državne prvake na jedan od turnira iz WDF ili BDO asocijacije.