Home » Međunarodna

EP 2017. CAORLE U subotu je započelo EP uz odlične rezultate hrvatskih pikadista

12 lipnja 2017 komentiraj vijest

Ekipa Cyberdine Team Croatia obranila
naslov pobjednika EDU Lige prvaka!

Ivica Cavrić je drugu godinu za redom osvojio EDU Ligu prvaka s ekipom CYBERDINE TEAM CROATIA

Napisao: Željko Đođo

Počelo je. U subotu 10. lipnja u talijanskom mjestu Caorle je odigran prvi dan Europskog prvenstva u sklopu kojega se održavaju i klupsko prvenstvo Europe (Eurokup) te završni turnir EDU Lige prvaka. Upravo je ovaj potonji turnir bio na rasporedu u subotu, a naš predstavnik u EDU Ligi prvaka, ekipa CYBERDINE TEAM CROATIA,  se pobrinula da ulazak u sedmodnevno natjecanje u Italiji bude slavljeničko za Hrvate.

Plasman na završni turnir EDU Lige prvaka izborilo je osam ekipa, odnosno po dvije prvoplasirane iz svake od četiri skupine. Dakle osam najboljih od ukupno 20 ekipa koliko ih je nastupilo u ovosezonskom izdanju EDU Lige prvaka čiji se osnovni dio, faza natjecanja po skupinama, odigrao na tri EDU rankinga.

Završni turnir igrao se na Listi 8, i to dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana). Naši su u 1. kolu za protivnika imali austrijsku ekipu Happy Game, što je bilo čudno jer su Austrijanci bili pobjednici Skupine E. Logično bi bilo da su u 1. kolu međusobno igrali pobjednici skupina protiv drugoplasiranih ekipa, ali kod EDU-a je logika često odsutna.

TALIJANI POVELI PA STALI

Marina Letica je pružila sjajne partije za ekipu CYBERDINE TEAM CROATIA na završnom turniru u Caorleu

Našima to nije zasmetalo da upišu laganu 7:3 pobjedu. Udarnu četvorku su činili Marina Letica i Ivica Cavrić kao tandem reprezentativaca (pravilima je ograničeno da u ekipi smije biti max. dvoje reprezentativaca, a status reprezentativca se računao s prošlogodišnjeg EP-a jer se EDU Liga prvaka igrala tijekom cijele sezone), te Dragutin Pečnjak (prošle godine nije bio u reprezentaciji) i Romeo Grbavac. Rezerva je bio Slaven Kovačević, te “team manager” Zdravko Antunović koji je tijekom cijele sezone vodio ekipu i dao veliki obol ne samo igrački, dok nije upao u probleme s dartitisom, već i organizacijski.

U polufinalu desne strane protivnik je bila ekipa najbolja talijanska ekipa, NEW TEAM ITALY, za koju nastupaju Chiara Sarnari, Daniele Petri, Daniele Nocent, Marco Ciccotelli i Lucio Urbani. Talijani su poveli 2:0, ali nakon toga su naši dobili sljedećih pet setova. Potom su Talijani smanjili na 5:4, da bi Cavrić i Pečnjak (u Ligi prvaka se svi susreti igraju u parovima) donijeli pobjedu za 6:4. U posljednjem krugu gube Pečnjak i Letica, ali Cavrić i Grbavac sprečavaju da utakmica ode u odlučujući 13. susret i donose nam pobjedu za konačnih 7:5.

U finalu desne strane protivnik je bio DSAB 1, najjača njemačka ekipa za koju nastupaju Michaela McClain, Sascha Stein, Gabriel Clemens, Thomas Klein i Simone Fegert. I opet su poveli Nijemci 2:1, da bi naši preokrenuli na 5:2. U ulasku u posljednji krug naši su vodili 6:4, a ključni bod za 7:4 pobjedu opet su donijeli Cavrić i Grbavac.

SJAJNI TANDEM CAVRIĆ I GRBAVAC

Romeo Grbavac je u tandemu s Ivicom Cavrićem ostvario neke ključne pobjede na putu do zlata

U finalu lijeve strane DSAB 1 je sa 7:4 pobijedio NEW TEAM ITALY i vratio se u veliko finale.

U finalu su naši poveli 2:0, da bi u sljedeća četiri kruga svaka ekipa dobila po jedan susret pa se u posljednji krug ušlo s našim vodstvom 6:4. Nakon poraza Pečnjaka i Letice Talijani su se približili na 6:5 i prijetilo je da se o pobjedniku odlučuje u 13. susretu parova u kojemu sudjeluju po sva četiri igrača iz obje ekipe. Ali opet su to spriječili Cavrić i Grbavac, tandem koji je prošle godine u Eurokupu dao veliki obol na putu do naslova klupskih prvaka Europe ekipe SPLIT LONDRA.

Cavrić i Grbavac su pobjedom protiv Sasche Steina i Michaele McClain osigurali ključni sedmi bod za našu pobjedu 7:5 i drugu uzastopnu titulu pobjednika EDU Lige prvaka.

– Bilo je teško, u svakoj utakmici smo se morali dobro pomučiti za pobjedu jer smo imali stvarno jake suparnike. Ali tako je i slađe – kratko je rekao Makaranin Romeo Grbavac.

U ovom uspjehu treba spomenuti još i Vlatku Lešić te Matiju Gazibaru koji su nastupali za ekipu u susretima u skupini koji su se igrali na EDU rankinzima.

LJUBIĆ I BIŠKUPIĆ U FINALU WARM UP-a

Alan Ljubić je osvojio Warm Up turnir na kojemu je sudjelovalo 210 igrača

Još prije toga naši su igrači najavili da su u Italiju doputovali u odličnoj formi nakon što su se u finalu Warm Up turnira 501 MO, prvog turnira koji je uopće odigran u Caorleu, a na kojemu je nastupilo 210 igrača, sudarili Alan Ljubić i Dean Biškupić. U sudaru dvojice igrača koji će nastupiti za reprezentaciju slavio je Ljubić. Iza njih dvojice ostali su mnogi klasni igrači poput sjajnog Rusa Aleksandra Oreškina koji je završio na diobi petog mjesta, ili našeg Borisa Krčmara na 17. mjestu.

Na drugom Warm Up turniru, 301 MO, u konkurenciji dama je Josipa Krželj osvojila broncu iza sjajne Slovakinje Katarine Nagyove i Čehinje Lade Kotlarikove.

 

EDU LIGA PRVAKA 2016/17.

REZULTATI ZAVRŠNOG TURNIRA

LISTA 8……..(pdf)

1. KOLO
Cyberdine Team Croatia – Happy Game 7:3

POLUFINALE DESNE STRANE
Cyberdine Team Croatia – New Dream Team Italy  7:5

FINALE DESNE STRANE
Cyberdine Team Croatia – DSAB 1  7:4

FINALE
Cyberdine Team Croatia – DSAB 1  7:5

 

KONAČNI POREDAK
1. Cyberdine Team Croatia (HRV)
2. DSAB 1 (NJEM)
3. New Dream Team Italy (ITA)
4. Happy Game (AUT)
5. Red Lions Luxembourg (LUX)
5. Vispi Team Italy (ITA)
7. Homeless (ŠVI)
7. Top Gun Sančo (SLO)

—————————————————————————————————————–

REZULTATI NESLUŽBENIH TURNIRA

SUBOTA, 10.6.2017.
Warm Up 501 MO muški……..(pdf)
Warm Up 501 MO dame……..(pdf)
Warm Up 301 MO muški……..(pdf)
Warm Up 301 MO dame……..(pdf)