Home » Međunarodna

EP 2017. CAORLE U ponedjeljak je odigrano Europsko prvenstvo u Cricketu

13 lipnja 2017 komentiraj vijest

Krčmar viceprvak Europe u Cricketu,
Tino Babić ugodno iznenadio broncom

Tino Babić je ostvario sjajan uspjeh osvajanjem bronce na EP u disciplini Cricket

Napisao: Željko Đođo

U ponedjeljak 12. lipnja je nakon silnih uzbuđenja sa završnicom Eurokupa te Kupom nacija za juniore, u popodnevnim satima odigrano još i EP u Cricketu za seniorke i seniore. Hrvatski su pikadisti ponovo briljirali, posebno u konkurenciji seniora gdje su Boris Krčmar i Tino Babić osvojili srebro i broncu, dok su među šestoricom prvoplasiranih bila čak četvorica naših igrača.

Boris Krčmar je u konkurenciji 239 igrača do finala došao po desnoj strani, a među devetoricom suparnika koje je pobijedio su bili dvojica igrača ekipe PK DIOKLECIJAN, Oliver Ferenc i Slavko Brzić, ruski reprezentativac Aleksandr Oreškin te njemački reprezentativac Gabriel Clemens kojega je nadigrao u finalu desne strane.

Nakon toga je imao dugu stanku dok se nije raspleo repasaž i naš se reprezentativac ohladio, a kada mu je Gabriel Clemens ponovo došao u veliko finale bilo je vidljivo da Krčmarova igra više nije na razini na kojoj je bila do tada. Nijemac je to iskoristio i pobjedom 3:0 prvo poništio svoj hendikep jer je do finala došao kroz repasaž, a zatim u drugoj utakmici slavio sa 3:2. Tako je Krčmar došao do svoje pete medalje u disciplini Cricket na europskim prvenstvima (dva zlata, dva srebra i bronca), odnosno do svoje čak 25. medalje ukupno na EP-ima.

BABIĆ POBIJEDIO LJUBIĆA I KOLESOVA

Tino Babić je nastupio u dresu Michaela Jordana s olimpijskih igara

Najveće iznenađenje cijelog turnira bio je Tino Babić, Imoćanin koji je ugodno iznenadio osvajanjem bronce. Član Pikado kluba Galantari 2014 iz Solina i igrač ekipe Dioklecijan 2 pobijedio petoricu suparnika prije nego što ga je nadigrao Slavko Brzić i bacio ga na lijevu stranu. Tamo je Babić krenuo u novu pobjedničku seriju u kojoj su redom padali Švicarac Marcel Walpen, Čeh Alexander Masek, naš Alan Ljubić te ruski reprezentativac Anton Kolesov. Potom ga je u finalu lijeve strane zaustavio kasniji pobjednik Gabriel Clemens.

– Za mene ovo nije iznenađenje jer u zadnje vrijeme igram odličan pikado. Danas sam prije EP u Cricketu osvojio sedmo mjesto na iznimno jakom Open turniru 501 MO na kojemu je nastupilo 165 igrača, a petorica prvoplasiranih su bili Gabriel Clemens, Sascha Stein, Boris Koltsov, Dragutin Pečnjak i Marko Kantele, sve redom ugledna imena i reprezentativci svojih zemalja. Najviše me veseli što znam da će ovaj rezultat odjenuti u mojoj Imotskoj Krajini – poručio je Babić.

Odličan nastup imali su i Alan Ljubić te Slavko Brzić koji su završili na diobi petog mjesta. Ljubića je također izbacio Gabriel Clemens, dok je Brzić jedine poraze doživio od Krčmar i Rusa Kolesova. Vrijedi spomenuti i diobu 13. mjesta Ivana Poljaka, člana ekipe LIGHT iz Solina koja je prije pad dana osvojila broncu na Eurokupu B kategorije.

LETICA PETA U EUROPI

Kod dama je naslov europske prvakinje u Cricketu osvojila Švicarka Karina Kaenzig (ex Nagapetyants) koja je u finalu pobijedila najtrofejniju igračicu u povijesti EDU natjecanja, Njemicu Marene Westermann (ex Racz, ex Csepeli).

Najuspješnija od naših igračica bila je Marina Letica koju je na diobi petog mjesta zaustavila prvo Karina Kaenzig na desnoj strani, a potom kasnija osvajačica bronce, Španjolka Almudena Fajardo Ayuso.

 

REZULTATI SLUŽBENIH TURNIRA

EP Cricket muški……..(pdf)
EP Cricket dame……..(pdf)

 

EP CRICKET MUŠKI (239 igrača)
1. Gabriel Clemens (NJEM)
2. Boris Krčmar (HRV)
3. Tino Babić (HRV)
5. Slavko Brzić
5. Alan Ljubić
13. Ivan Poljak
25. Slaven Kovačević
25. Igor Šestan
33. Zvonimir Sesartić
65. Mladen Carić
97. Romeo Grbavac
97. Mišo Stanković
129. Ivan Buterin
129. Ivica Cavrić
129. Nikša Radošević
129. Damir Zrinšćak
193. Ante Batur

EP CRICKET DAME (87)
1. Karina Kaenzig (ŠVI)
2. Marene Westermann (NJEM)
3. Almudena Fajardo Ayuso (ŠPA)
5. Marina Letica
25. Josipa Krželj
25. Vlatka Lešić
25. Natalija Šimac
33. Anja Anić Matić
33. Maja Tešija
49. Marina Cenov
49. Olja Pavlović
49. Ivana Tadić
—————————————————————————————————————–

REZULTATI NESLUŽBENIH TURNIRA

NEDJELJA, 11.6.2017.
Open 301 MO muški……..(pdf)
Open 301 MO dame……..(pdf)

PONEDJELJAK, 12.6.2017.
Open 501 MO muški……..(pdf)
Open 501 MO dame……..(pdf)
Open 301 MO muški……..(pdf)
Open 301 MO dame……..(pdf)