Home » Hrvatska

EKIPNO PH 2017. U subotu je u Matuljima odigran prvi dan državnog prvenstva

21 svibnja 2017 komentiraj vijest

Janje Alfa Team pokleknuo u “skupini smrti”

Ekipno PH 2017. održava se u Školsko-sportskoj dvorani OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić” u Matuljima

Napisao: Željko Đođo

U subotu 20. svibnja je u Školsko-sportskoj dvorani OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić” u Matuljima održan prvi dan 24. pojedinačnog prvenstva Hrvatske. Već nakon ždrijeba skupina je bilo jasno da će najviše pažnje u prvoj fazi natjecanja privući utakmice u Skupini B u elitnoj Prvoj ligi u kojoj su se našle ekipe Janje Alfa Team, prvaci Grada Zagreba, Posejdon 2 iz Kaštela koji spada među najbolje ekipe Splitsko-dalmatinske županije, te Nevera s Viškova, tradicionalno jaka ekipa iz PS Primorsko-goranske županije.

To se i obistinilo, a već prva utakmica u “skupini smrti” pokazala je da je zagrebačko Janje u Matulje doputovalo u ne baš idealnoj formi. Iako u svojim redovima imaju tandem reprezentativaca Borisa Krčmara i Alana Ljubića, Janje je do nogu potučeno u sudaru s kaštelanskim Bogovima mora, a konačni rezultat 13:4 dovoljno govori sam za sebe. Jedine tri pobjede donio je Krčmar, dok je ostatak ekipe potpuno zakazao.

Tako su Posejdonovci, unatoč tome što u igru nije ulazio inače standardni hrvatski reprezentativac Zdravko Antunović zbog problema s dartitisom, upisali veliki trijumf. Vladimir Lešić, Hrvoje Mlakar, Miro Buha i Ivan Bilela su odradili odličan posao.

 

MATEJ BUDIŠA NA ŠTAKAMA

Matej Budiša

Titulu junaka državnog prvenstva zaslužio je Matej Budiša iz zagrebačke ekipe Team Coloseum koji se u Matuljima pojavio na štakama. Unatoč tome što je u četvrtak navečer imao kompliciranu operaciju na stopalu koja je uključivala spajanje žila, nije želio ostaviti ekipu na cjedilu na najvažnijem natjecanju sezone. Nema se što za reći osim – kapa do poda majstore.

.

Sudar Janjeta i Nevere u 2. kolu donio je malo više neizvjesnosti jer je Krčmar vukao ekipu upisavši sve četiri pojedinačne pobjede, a donio je bod i u paru s Ljubićem. Ali ni to nije bilo dovoljno jer su Jasmin Pop Hodžić, Veljko Tibljaš, Sandi Karavidić i Damir Miletić nakon sjajne igre slavili sa 9:8. Tako se Janje, jedan od favorita za naslov državnog prvaka, oprostilo već u prvoj fazi natjecanja. U međusobnom sudaru Nevere i Posejdona u 3. kolu slavila je ekipa s Viškova rezultatom 10:7 i tako osvojila skupinu.

UVJERLJIVI BAN JELAČIĆ

Super napeto i neizvjesno je bilo u Skupini A u kojoj su Split Londra, Romano Playboy, inače prvaci Primorsko-goranske županije, te zagrebački Team Coloseum, upisali svatko po jednu pobjedu. Presudnom se pokazala uvjerljiva pobjeda (11:6) Londre protiv Coloseuma u 1. kolu zahvaljujući kojoj su Splićani osvojili skupinu, dok su Zagrepčani otpali iako su u međusobnom susretu slavili protiv ekipe Playboy, ali s minimalnih 9:8.

U Skupini C je zaprešićki Ban Jelačić bio iznimno uvjerljiv pobjedama 13:4 protiv prvaka Zadarske županije, ekipe Novi Bokanjac, te 15:2 protiv ekipe Royal iz Makarske. Objava da su uvršteni u reprezentaciju za predstojeće EP u Italiji očito je “dala krila” Ivici Cavriću, Deanu Biškupiću i Dragutinu Pečnjaku, dok Matija Gazibara, četvrti član udarne postave Bana Jelačića, ima status prve rezerve u reprezentaciji. Dalje je prošao i Royal minimalnom pobjedom 9:8 protiv Bokanjca.

Dvostruki uzastopni prvaci Hrvatske, splitski Dioklecijan, također su bili uvjerljivi nakon što su Skupini D svojim protivnicima, zadarskoj ekipi 3M te samoborskoj Petici, prepustili tek po tri susreta. Ekipa čiju udarnu snagu čine Robert Marijanović, Oliver Ferenc, Igor Šestan, Tonči Restović i Slavko Brzić tako je najavila pohod na treću uzastopnu titulu. Skupinu je još prošao 3M pobjedom 10:7 protiv Petice.

OPASNOST S JUGA HRVATSKE

Na Ekipnom PH nastupaju 92 ekipe iz cijele Hrvatske

Najuvjerljivija je u prvoj fazi natjecanja po skupinama bila ekipa Jagerbar iz Budaševa koju predvode Mišo Stanković i Antonio Domitrović, igrač koji je dobio davno zasluženo nakon što je stekao status rezerve u reprezentaciji. Jagerbar je sa 16:1 pobijedio oba protivnika u Skupini E, županjsku Bonancu te ekipu Samobor 95 Lob 1. Prošli su i Županjci pobjedom 10:7 protiv Samoboraca.

Iznimno je napeto bilo u Skupini F koju je osvojila ekipa Darkwood sa Zvonkom Antunovićem i Antunom Mađarošem. U skupini u kojoj su sve tri utakmice završile rezultatom 9:8 Županjci su slavili oba puta, dok je međusobni sudar ekipa Sesvete i Dream Team Petrinja pripao Sesvećanima koji su tako prošli dalje.

U Skupini G kvalitetnom igrom i uvjerljivim pobjedama je iznenadila dubrovačka Ragusa nakon što su sa 12:5 nadigrali varaždinski Inferno te sa 11:6 zagrebački Agram Dart Team. Maro Miletić, Petar Karlić, Teo Miljević, Stijepo Beatović i Vedran Bender su igrači koji pikado javnosti nisu previše poznati, ali danas su pokazali da imaju zavidnu kvalitetu. Agram je pobjedom 13:4 protiv Inferna riješio pitanje drugog putnika u sljedeću fazu natjecanja.

Da se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji igra kvalitetan pikado potvrdila je i PK Stablina koja je osvojila Skupinu H pobjedama 11:6 protiv splitske ekipe Uvik kontra, te 9:8 protiv Panda Ravnica iz Zagreba. Danijel Kužić, Romeo Šunjić, Zoran Barbir te Ante i Dražen Sršen tako su skrenuli pozornost na sebe i najavili uspješan nastup u Matuljima. Panda Ravnice su uvjerljivo (15:2) nadigrali indisponirane igrače ekipe Uvik kontra i tako osigurali prolaz.

BOLJI ŽENSKI UVIK KONTRA

Kod seniorki prva faza natjecanja po skupinama nije ponudila velika iznenađenja. Da se umanji tuga zbog neuspjeha njihove muške ekipe u elitnom rangu, pobrinule su se djevojke iz ekipe Uvik kontra koje su osvojile prvo mjesto u Skupini A. Ekipa predvođena reprezentativkom Martinom Maglicom prvo je sa 11:5 pobijedila riječku ekipu Gim Return, te sa 10:7 zagrebački A1 Team. Zagrepčanke su prolaz osigurale pobjedom 14:3 protiv Riječanki još u 1. kolu.

Prve favoritkinje turnira, stobrečki Tuning Caffe, su lov na treću uzastopnu titulu prvakinja Hrvatske započele pobjedama s istovjetnih 14:2 u Skupini B protiv riječkih Alfa maca te zagrebačkih Crnih mambi UBHG. Reprezentativke Ivana Tadić i Olja Pavlović, uz Anu Mamut i Rinu Radun, su tako lakoćom osvojile skupinu, dok su prolaz osigurale i Riječanke pobjedom 13:4 protiv Crnih mambi.

U Skupini C je zagrebački Janje Next Team predvođen reprezentativkom Marinom Leticom potvrdio visoke ambicije pobjedama 12:5 protiv domaće ekipe DM štrige iz Matulja te Solina Apollo. Štrige koje predvode Zorica Beslać, Dea Šimičić i Natalija Šimac su sa 15:2 nadigrale Solinjanke i izborile drugi krug.

LOŠINJANKE NAJBOLJE U SKUPINI E

Pehari namijenjeni slavljenicima

Prvakinje Grada Zagreba, ekipa Coloseum čiju udarnu postavu čine Ivana Čavar, Anita Zidar, Tanja Perić i Nevenka Šalat Franičević, slavile su u Skupini D pobjedama 14:2 protiv Riječanki iz ekipe Formula 1 dame te 10:7 protiv splitskog Dioklecijana. Splićanke su ipak izborile prolazak skupine nadigravši Riječanke 10:7.

U Skupini E najbolja je bila ekipa All Star Lošinj koja je nadigrala zagrebačku ekipu Quattro Ladies 11:5 te šibenski Dišpet 11:6. Nataša Opačak, Talita Mužić, Danijela Margan i Sandra Orlić su tako razveselile lošinjske ljubitelje pikada. Uz njih dalje su prošle i Šibenčanke koje su sa 13:4 nadigrale Quattro Ladies.

U preostale tri skupine bile su po dvije ekipe koje su razigravale za prvo mjesto: Schpajz Girls iz Županje su slavile protiv riječkih Sax dama (13:4), Nevera dame s Viškova s Vlastom Stankić, Vlatkom Lešić, Andreom Pahor i Marinom Cenov su nadigrale Petrinjke (14:3), dok su Chicks iz Laduča bile bolje od riječkih Romano morčića (10:7).

————————————————————————————————————-

DRUGA FAZA NATJECANJA – LISTA 16

1. LIGA: Budaševo u društvu teškaša

U drugoj fazi natjecanja igra se na Listi 16 dvostrukim nokaut sustavom (desna i lijeva strana), a u subotu se došlo do polufinala desne strane. Jedan polufinalni par čine splitske ekipe Dioklecijan i Split Londra, dok će se u drugom ogledati Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca protiv najugodnijeg iznenađenja, ekipe Jagerbar.

U repasažu ćemo vidjeti sudar teškaša u dvoboju Ban Jelačić – Nevera, dok drugi par čine Agram Dart Team i Sesvete.

Dečki iz Budaševa su nakon uvjerljivog nastupa u skupini, na Listi 16 prvo nadigrali zadarsku ekipu 3M (9:2), te zatim županjski Darkwood (9:7). Uz već spomenute vedete Antonija Domitrovića i Mišu Stankovića, ekipu još čine Saša Petak, Josip Šadura i Marinko Koluvek.

Zanimljiv je bio sudar Dioklecijana i Bana Jelačića u kojemu su Splićani upisali uvjerljivu pobjedu 9:5 i tako potvrdili status prvog favorita za zlato.

2. LIGA: Može li Light zasvijetliti?

Kod drugoligaša će se  u polufinalu desne strane sudariti solinski Light protiv karlovačkih PK Stars, te šibenski A2 Vrpolje protiv Janje veterana iz Zagreba. Na lijevoj strani će se ogledati Gim Krimeja i Klik, odnosno Arena i DC Sunset.

Light je krcat kvalitetnim igračima poput Ivana Poljaka, nedavnog slavljenika na Pojedinačnom PH u konkurenciji trećekategornika, te Vice Bobana, Roberta Brke, Zvonimira Sesartića… Nedjelja će donijeti odgovor mogu li Solinjani otići do kraja.

3. LIGA: Kuda plovi Nautica?

Ekipe iz Dalmacije potpuno dominiraju u konkurenciji trećeligaša. Na desnoj strani su tri splitske ekipe, te Nautica iz Tribunja. U jednom polufinalu Nautica za protivnika ima ekipu Uvik kontra 2, dok će u drugom veliku borbu voditi Boom bar i Marinello 2.

U repasažu su dvije solinske ekipe, Blue Moon koji za protivnika ima riječko Krnjevo, te CB AS 2 koji će se ogledati protiv Fažane.

DAME: Stobrečanke ne žele prepustiti titulu

Može li se titula pomaknuti iz Stobreča? U subotu su djevojke iz Tuning Caffea napravile sve što treba da je i dalje zadrže u svom posjedu. U polufinalu desne strane ih čeka sudar protiv zagrebačkog Janje Next Teama, dok drugi par čine Nevera s Viškova i splitski Dioklecijan.

Na lijevoj strani će se sudariti domaće DM štrige i Petrinjke, te zagrebački Coloseum i splitski Uvik kontra.

 

REZULTATI EKIPNO PH 2017.

STANJE NAKON SUBOTE
SENIORKE……….(pdf)
SENIORI 1. LIGE……….(pdf)
SENIORI 2. LIGA……….(pdf)
SENIORI 3. LIGA……….(pdf)