Home » EP i SP

EP i SP

EP 2014. POREČ Mogućnost rezervacije smještaja po povoljnim uvjetima
Vijest objavljena: 20. veljače 2014.

Najbržima smještaj za 12 do 15 eura po osobi

Plakat za EP 2014. u Poreču

Napisao: Željko Đođo

Europsko prvenstvo u Hrvatskoj najveći je i najznačajniji događaj u svijetu elektroničkog pikada ove godine. Od 14. do 20. lipnja najbolji igrači elektroničkog pikada iz cijele Europe će se okupiti u Poreču, a natjecanje će se održati u Sportskoj dvorani Žatika, istarskom dragulju arhitekture i sporta.

S obzirom na činjenicu da se prvog dana EP-a, u subotu 14. lipnja, održava Završnica kupa RH na kojoj će nastupiti po 32 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i stalni porast broja registriranih pikado igrača u Hrvatskoj, ove se godine može očekivati rekordni broj domaćih igrača na EP-u. Tome bi trebao pridonijeti i povoljan termin održavanja jer u petak 13. lipnja završava školska godina i započinje ferje, kao i atraktivna lokacija održavanja jer Poreč spada među najljepše jadranske destinacije.

APARTMANI NAJBLIŽI DVORANI

Stoga pozivamo igrače i ekipe da što prije rezerviraju smještaj kako bi mogli dobiti ne samo povoljnu cijenu, već i lokacije koje su najbliže dvorani. Hrvatski pikado savez je angažirao lokalnu agenciju F.A. Tours za organizaciju smještaja, a oni su ponudili vrlo povoljne uvjete.

EP sredinom lipnja je prilika za uživanje u porečkim plažama (snimio: Vladimir Bugarin)

– Naša prva preporuka za igrače iz Hrvatske, za koje znamo da nisu platežne moći kao npr. Švicarci, Nijemci ili Rusi, su privatni apartmani koji su ujedno i najbliži mogući smještaj s obzirom da u blizini dvorane Žatika nema hotela. Trenutačno imamo na raspolaganju apartmane različitih veličina, za smještaj od jedne do šest osoba, po cijeni između 12 i 15 eura po osobi. Riječ je o komformnim apartmanima sa 3 ili 4 zvjezdice koji su od dvorane udaljeni od 600 m do maksimalno jedan kilometar, te isto toliko od centra grada i najbližih plaža – otkriva Denis Živolić, vlasnik agencije F.A. Tours.

Za one koji preferiraju hotelski smještaj preporuka je Hotel Delfin u Zelenoj laguni koji se nalazi uz more.

– Iako ima svega dvije zvjezdice, riječ je o sasvim solidnom hotelu čija je cijena 32 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi s uključenim doručkom. Jedina moja zamjerka je nešto manja veličina soba, a sve ostalo je na solidnoj razini, a naročito se to odnosi na odličan doručak koji je vrlo obilan i raznovrstan. Za one koji će eventualno doći s obitelji to je najbolji izbor jer se hotel nalazi uz more – preporuka je Denisa Živolića.

ORGANIZIRANI PRIJEVOZ AUTOBUSOM

Pogled na Zelenu lagunu (snimio: Vladimir Bugarin)

Za one malo dubljeg džepa na raspolaganju su hoteli Istra, Plavi i Gran Vista sa 3 zvjezdice, zatim Materada i Mediteran sa 3+ zvjezdice, kao i Molindrio i Galijot sa 4 zvjezdice. Oni koji si mogu priuštiti luksuz vjerojatno će se odlučiti za Hotel Parentium sa 4+ zvjezdice u kojemu je cijena 80 eura po osobi u dvokrevetnoj sobi.

Za igrače koji će biti smješteni u hotelima u Zelenoj i Plavoj laguni bit će organiziran prijevoz autobusom do dvorane, a radi se i na dogovoru s taksi prijevoznicima koji će po prihvatljivoj cijeni igračima nuditi prijevoz od dvorane do okolnih hotela 24 sata na dan.

– Ovom prilikom molim sve koji imaju namjeru doći na EP da što prije obave rezervaciju smještaja jer će se vrlo brzo popuniti apartmani po najnižim cijenama te oni koji su najbliži dvorani, a dosta je velik interes i za Hotel Delfin. Dakle ovog trenutka se zaista može rezervirati smještaj po povoljnim uvjetima, a oni koji budu najbrži mogu izabrati najbolje i najjeftinije apartmane koji su najbliži dvorani – zaključio je Živolić.

Obrazac za rezervaciju smještaja……(xls)…(pdf)

Raspored i satnica EP 2014. Poreč…….(pdf)

F.A. TOURS
Adresa: Vukovarska 19, 52440 Poreč
Tel: 052/493-921
E-mail: dartsporec@gmail.com
Web: www.fatours.com

—————————————————————————————————————–

EUROPSKO PRVENSTVO 2014. Određen raspored i satnica kompletnog turnira

Vijest objavljena: 20. prosinca 2013.

Završnica kupa RH prvog dana EP-a u Poreču

Poreč će od 14. do 20. lipnja 2014. ugostiti najbolje europske pikadiste (Snimio: Vladimir Bugarin)

Napisao: Željko Đođo

Raspored i satnica EP 2014. Poreč…….(pdf)

Konačno je poznat raspored i satnica Europskog prvenstva u pikadu kojemu je domaćin Hrvatski pikado savez, a koje će se održati u Poreču od 14. do 20. lipnja 2014. godine.

Iako je EP prema prvotnoj ideji trebalo trajati od 14. do 21. lipnja, na inzistiranje Europske pikado unije (EDU) ono je skraćeno za jedan dan jer prema praksi koja je na snazi posljednje dvije godine EP ne može trajati dulje od sedam dana. Zbog toga, kao i još nekih uvjeta koje je odredio EDU, morale se se u nekoliko navrata raditi korekcije rasporeda. Tako je EDU tek nedavno odobrio konačnu verzija rasporeda.

Ono što je važno za hrvatske pikadiste je odluka Izvršnog odbora HPS-a da se prvoga dana EP-a, kada su tradicionalno na rasporedu samo neslužbeni turniri koji služi za zagrijavanje pikadista pristiglih iz cijele Europe, odigra Završnica kupa RH, jedno od dva službena ekipna natjecanje u organizaciji HPS-a (uz ekipno prvenstvo Hrvatske). Dakle završnica kupa RH za sezonu 2013/14. će se odigrati u subotu 14. lipnja 2014. godine u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču.

Glavni razlog zašto je donesena ovakva odluka je to što se na taj način otvara mogućnost za sve naše ekipe koje će nastupiti na Završnici kupa, dakle po 24 ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, uz samo jedno noćenje u Poreču mogu sudjelovati na Eurokupu, ekipnom prvenstvu Europe koje je na rasporedu sljedećeg dana, u nedjelju 15. lipnja. Eurokup traje dva dana, ali u ponedjeljak nastupaju samo ekipe koje se probiju do završnih okršaja.

RJEŠENJE VJEČNOG PROBLEMA

Sportska dvorana Žatika u kojoj će se održati EP (Snimio: Vladimir Bugarin)

Isto tako će se na zadovoljstvo svih konačno riješiti vječni problem da se završnica natjecanja koje se igra u jednoj sezoni, održava na startu sljedeće sezone. Za ekipe koje su u stanci između dvije sezone promijenile jednog ili više igrača to je predstavljalo veliki problem jer su morali na završnici kupa koji se do sada uvijek održavao u rujnu, nastupiti s igračima koji su za njih bili registrirani protekle sezone, dok novoregistrirani igrači nisu imali pravo nastupa. Sada taj problem nestaje i sve će biti logično posloženo.

Poznato je da Hrvatski pikado savez kao bonus nagradu za osvajanje Kupa RH pobjedničkim ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji plaća dva noćenja na Eurokupu. Budući je ovo prelazna godina ovog puta će se platiti noćenje i za slavljeničke ekipe na Završnici kupa RH za sezonu 2012/13. održanoj u rujnu ove godine u Donjoj Pušći (Ban Jelačić iz Zaprešića kod muških i Bila Boja iz Splita kod žena), ali i ekipama koje će slaviti na Završnici ovosezonskog kupa 14. lipnja u Poreču.

ŽUPANIJSKI KUP DO 8. LIPNJA

Ovo što eventualno može pričinjati problem županijskim savezima je činjenica da moraju završiti svoja županijska kup natjecanja najkasnije do 8. lipnja 2014. godine.

– Već smo obavili razgovore s nekoliko najvećih županijskih saveza i svi su odgovorili da se bez većih problema mogu prilagoditi tom terminu. Svjesni smo da je nezgodno takvu odluku donositi kada je sezona već započela i to nikada nije bila naša praksa, ali komplikacije prilikom sastavljanja rasporeda za EP su nam kao jedino moguće rješenje nametnule to da se završnica kupa RH igra prvog dana EP-a. Stoga molimo sve županijske saveze za razumijevanje, a smatramo da je nešto više od pet mjeseci koliko je ostalo do završnice kupa sasvim dovoljno da se termini i format županijskih kup natjecanja definiraju tako da završe najkasnije do 8. lipnja – rekao je Branko Šubić iz HPS-a.

U skladu s tim su određeni rokovi vezani uz kup:
– prijava kup natjecanja HPS-u: čim se započne s natjecanjem, a najkasnije do 1. veljače 2014.
– objava tablice s brojem ekipa na Završnici kupa po županijskim savezima: 1. travnja 2014.
– Završnica kupa RH 2013/14.: 14. lipnja 2014. (SD Žatika, Poreč)

—————————————————————————————————————————————–

EP 2014. Određen domaćin i termin najvećeg europskog pikado natjecanja
Vijest objavljena: 10. listopada 2013.

Plakat za EP 2014. u Poreču

Europsko prvenstvo u Poreču od 14. do 20. lipnja

Napisao: Željko Đođo

Nakon višemjesečnih razgovora i pregovora s nekoliko potencijalnih domaćina Europskog prvenstva u pikadu 2014. godine, donešena je konačna odluka. Najveći i najznačajniji događaj u kalendaru Europske pikado unije (EDU – European Dart Union) održat će se od 14. do 20. lipnja u Poreču. Ili preciznije u Sportskoj dvorani Žatika, modernom sportskom zdanju izgrađenom za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu koje je Hrvatska ugostila 2009. godine.

Bit će to četvrti put da se europsko prvenstvo održava u Hrvatskoj, što je impresivan podatak kada se zna da je Hrvatski pikado savez u članstvo EDU-a ušao 1999. godine, dakle prije 13 godina. Poreč će biti domaćin drugi put, a oni koji su duže u pikadu prisjetit će se sada već daleke 2001. godine kada je smotra najboljih europskih pikadista bila u Hotelu Diamant. Nakon toga je EP 2006. godine održano u Umagu, dok je 2009. Zadar bio domaćin EP-a i povijesnog prvog Svjetskog prvenstva u organizaciji Međunarodne pikado federacije (IDF).

SJAJNI HRVATSKI PIKADISTI

Sportska dvorana Žatika je istarski dragulj arhitekture i sporta (Snimio: Vladimir Bugarin)

Domaćinstvo ovako velikog i važnog natjecanja veliko je priznanje za Hrvatski pikado savez, ali ujedno i velika obaveza da se sve napravi na maksimalno visokoj razini. Termin je iznimno povoljan, u drugoj polovici šestog mjeseca se obično već može kupati u moru, pa se može očekivati i veliki broj pikadista koji će pristići iz svih dijelova Europe. Za mnoge će to doslovno biti prilika za pravo ljetovanje na Jadranu.

Najviše bi trebali profitirati hrvatski pikadisti koji će imati priliku na domaćem terenu nastaviti sjajni rezultatski niz koji traje još od 2009. godine. Ako se gleda posljednjih pet godina pikado je vjerojatno najtrofejniji hrvatski sport jer su naši pikadisti osvojili nevjerojatne 43 medalje na najvažnijim međunarodnim natjecanjima. Ovako to izgleda u brojkama:

– 8 medalja na svjetskim prvenstvima (4 zlata, 2 srebra, 2 bronce)

– 25 medalja na europskim prvenstvima (11 zlata, 7 srebra, 7 bronci)

– 5 medalja na svjetskim kupovima (2 zlata, 2 srebra, 1 bronca)

– 5 medalja na europskim kupovima (2 zlata, 1 srebro, 2 bronce)

ŽATIKA – DRAGULJ ARHITEKTURE I SPORTA

Sami sportski teren je veličine dva rukometna igrališta

Kao što smo spomenuli EP će se održati u Sportskoj dvorani Žatika koja je pravi istarski dragulj arhitekture i sporta. Građevina je smještena tik uz prometnicu na samom izlazu iz Poreča prema Puli i Istarskom ipsilonu, te uz županijsku prometnicu Vrsar-Novigrad. To je najveća gradska investicija, s uređenjem okoliša i opremanjem, vrijedna oko 117 milijuna kuna.

Riječ je o višenamjenskoj sportskoj dvorani u kojoj je sami sportski teren veličine dva rukometna igrališta, a ukupna brutto razvijena površina iznosi 14.000 m2. Za sportske priredbe dvorana može primiti 3.700 gledatelja.

Sastoji se od velike dvorane s gledalištem, te male i fitness dvorane. Obodno su oko sportskih igralište smješteni prateći prostori dvorane na dvije etaže. Žatika je ime je dobila prema predjelu i manjoj uzvisini uz koju je sagrađena.

——————————————————————————————————————————————

2011. – SP i EP ŠPANJOLSKA, Benidorm, 21-28. 5. 2011.

.

REZULTATI……………(xls  276 KB)………….(pdf 1. dio  1.646 KB)…(pdf 2. dio  1.378 KB)

.

IZVJEŠTAJI

1. dan: subota 21. 5. (Open Sponsored i Warm Up)……………..link

2. dan: nedjelja 22. 5. (Eurokup 1. dan)…………………………….link

3. dan: ponedjeljak 23. 5. (Eurokup 2. dan)……………………….link

……………………………..(SP Cricket)………………………………link

4. dan: utorak 24. 4. (SP reprezentacije)……………………………link

5. dan: srijeda 25. 5. (SP pojedinačno)……………………………..link

6. dan: četvrtak 26. 5. (EP reprezentacije 1. dan)………………….link

7. dan: petak 27. 5. (EP reprezentacije 2. dan)……………………..link

………………………(EP parovi)………………………………………..link

8. dan: subota 28. 5. (EP pojedinačno)………………………………link

.

———————————————————————————————————————–

2010. – EP ŠVICARSKA, Leukerbad, 19-26. 6. 2010.

.

REZULTATI……………(xls  304 KB)………….(pdf 1. dio  1.319 KB)…(pdf 2. dio  1.439 KB)
FOTO GALERIJE……………..link
.
IZVJEŠTAJI

1. dan: subota 19. 6. (Warm Up)………………………………………..link

2. dan: nedjelja 20. 6. (Eurokup 1. dan)………………………………..link

3. dan: ponedjeljak 21. 6. (Eurokup 2. dan i EDU Ranking)…………link

4. dan: utorak 22. 6. (EP Cricket)………………………………………..link

5. dan: srijeda 23. 6. (EP reprezentacije 1. dan)………………………link

6. dan: četvrtak 24. 6. (EP reprezentacije 2. dan)…………………….link

………………………..(EP Triple Mix)……………………………………..link

7. dan: petak 25. 6. (EP parovi)……………………………………………link

8. dan: subota 26. 6. (EP pojedinačno)…………………………………..link

——————————————————————————————–

ARHIVA